Marokko: Terreurcel ISIS ontmanteld in Nador en Driouch

9 jan 2019
Nieuws

Op dinsdag 8 januari heeft het BCIJ in Marokko een terreurcel van ISIS ontmanteld. De terreurcel in Nador en Driouch bestaat uit drie personen.

Tijdens de inval zijn er diverse spullen aangetroffen, zoals elektronische apparaten, zwaarden, een bijl en een speer. Ook trof het BCIJ jachtgeweren aan, patronen, militaire uniformen en manuscripten aan die de extremistische ideologie verheerlijken.

Volgens de autoriteiten van Marokko waren de leden bezig met het plannen van terroristische aanslagen. De leden, die tussen de 18 en 31 jaar oud zijn, zullen na het onderzoek voor de rechter verschijnen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken van Marokko. Intussen heeft het BCIJ de beelden van de inval gedeeld.

Het BCIJ heeft, sinds haar oprichting in 2015, op het gebied van terrorismebestrijding 59 terreurnetwerken ontmanteld. Hiervan hadden er 51 banden met ISIS, aldus Abdelhak El Khiame, hoofd BCIJ.

Marokko, hoofd BCIJ Abdelhak Khiame
Marokko, hoofd BCIJ Abdelhak Khiame

Intussen heeft het BCIJ in totaal 918 mensen gearresteerd die zich met terreurmisdaden bezighielden. Van de 918 waren er 14 vrouwen en 29 minderjarigen. El Khiame voegt eraan toe dat 98 procent van de gearresteerden Marokkanen zijn.

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie