Marokkaanse stad Chefchaouen topbestemming 2019

7 jan 2019
MarokkoGids

De Australische Vogue heeft de blauwe stad Chefchaouen in Marokko verkozen tot één van de beste steden om te bezoeken in 2019.

Volgens het tijdschrift is Chefchaouen een stad die je gezien moet hebben en mag het zeker niet op je lijstje ontbreken als je Marokko bezoekt. Chefchaouen kenmerkt haar sprookjesachtige medina door de felblauwe kleuren van de huizen en straten.

Marokko Chefchaouen
Marokko Chefchaouen

Chefchaouen werd in 1471 gesticht door de berberstammen uit de Rifgebergte. Vanaf 1494 vluchtten Joodse Spanjaarden, vanwege de Spaanse inquisitie, naar Chefchaouen. Rond 1930 werden de huizen felblauw geverfd, omdat blauw een symbolische kleur is binnen het Jodendom.

Chefchaouen is een stad waar je leuk kan shoppen. Kleding, sieraden, tapijten, lederwaren en ook handgemaakte dingen kun je daar goed scoren. Op het plein Uta el-Hammam kun je genieten van heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten of gewoon een lekker glas Marokkaanse muntthee. Daarnaast maken de verschillende tinten blauw Chefchaouen één van de meest fotogenieke plekken van Marokko. Kortom, zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen.

Marokko Chefchaouen specerijen
Marokko Chefchaouen specerijen

Doordat alle huizen blauw zijn en de vele (zij)straatjes kun je er heel snel verdwalen. Maar in de Marokkaanse sprookjesachtige stad Chefchaouen maakt dat helemaal niks uit. Tip: straatjes en trappen die blauw of wit geverfd zijn, hebben een doodlopend eind.

Andere populaire bestemmingen naast Chefchaouen in Marokko zijn de Marokkaanse steden Rabat, Fez, Tanger, Marrakech, Ouarzazate, Essaouira en Casablanca. In de eerste tien maanden van 2018 bezochten 10,5 miljoen toeristen Marokko. Dat is 8% meer dan het jaar ervoor. Het jaar 2019 zal veelbelovend zijn voor Marokko op het gebied van toerisme, aldus het ministerie van Toerisme (CRT).

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie