Marokko: onvrede in Nador sinds vrijlating 67-jarige pedofiel

2 dec 2018
Nieuws

Sinds de voorwaardelijke vrijlating van een vermeende pedofiel heerst er onvrede in Nador. Het 9-jarige slachtoffer durft zijn huis niet meer uit.

De oom van de jongen, Amer Benaissa, vertelde aan HuffPost over de nachtmerrie waarin zijn familie terecht is gekomen. Deze nachtmerrie is begonnen sinds de seksuele misbruik van zijn neefje in de gemeente Midar, regio Nador.

Het slachtoffer weigert nog naar school te gaan. Volgens zijn oom was het een hele goede leerling. Echter werd het jongetje enkele maanden terug misbruikt door de 67-jarige echtgenoot van zijn tante aan moederskant.

De dader woont in België en was in Marokko voor een begrafenis. Hij lokte het slachtoffer met snoepjes en maakte misbruik van het feit dat zijn gezin in België was om het kind zijn huis te misbruiken. Vervolgens bedreigde hij de jongen om niets te vertellen. De jongen hield het maandenlang stil. Maar toen de dader hem opnieuw naar zijn huis probeerde te lokken zocht de jongen hulp bij zijn moeder en vertelde haar wat er was gebeurd.

De jongen werd door zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht, echter kon de misbruik niet medisch worden bevestigd. Als gevolg hiervan werd de pedofiel vrijgelaten en kreeg zelfs toestemming om het land te verlaten. Na uitgebreidere onderzoeken in het academisch ziekenhuis van Oujda kon de misbruik bevestigd worden.

Nu eist de familie van het slachtoffer dat de dader opnieuw wordt aangehouden voordat hij naar België vlucht. Sinds dinsdag wordt de zaak door de rechtbank behandeld. Het slachtoffer heeft de steun gekregen van de vereniging “Blijf van mijn kind af”.

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie