Vader van onthoofde vrouw uit Ifrane vraagt hulp aan Koning van Marokko

2 jan 2019
Nieuws Video nieuws

De vader van de onthoofde vrouw uit Ifrane heef Koning Mohammed VI van Marokko en Marokkanen om financiële hulp gevraagd voor de zorg van zijn kleindochter.

Zijn dochter, Fatima Rayhan, was de kostwinner van het gezin. Zij was een gescheiden vrouw en heeft een 7-jarige dochter. Zij had de zorg voor haar vader en dochter. Omdat haar vader wegens medische reden zelf niet kan rondkomen, heeft hij de hulp van Koning Mohammed VI van Marokko gevraagd. Ook heeft hij de hulp geroepen van Marokkanen om hem financieel bij te staan in de zorg voor zijn kleindochter. De man leeft in armoede en lijdt aan kanker.

Via social media hebben veel Marokkanen hun medeleven getoond. Sommigen hebben financiële hulp geboden en anderen boden aan de zorg voor zijn kleindochter volledig op zich te nemen door middel van adoptie.

Fatime Rayhan werd op 28 december onthoofd terug gevonden in een verlaten gebied in Oued Ifrane. De verdachte werd twee dagen later gearresteerd in Marokko in de stad Toufnit.

De verdachte is een 38-jarige man, die werkzaam is als herder in de bossen van het Atlasgebergte. Na de misdaad is de verdachte plotseling uit beeld verdwenen. 

Volgens de vader van het slachtoffer wilde de verdachte met zijn dochter trouwen. Omdat zijn dochter meerdere malen aangaf dit niet te willen, dreigde hij haar te slachten. Ook geeft de vader aan dat zijn dochter aangifte had gedaan tegen de man. Nadat hij zijn excuses had aangeboden is de aangifte ingetrokken. Vervolgens heeft hij haar opgewacht en meegenomen naar het afgelegen gebied, waar hij haar heeft vermoord.

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie