Zuid-Afrika toch interesse in de organisatie Afrika Cup 2019

5 dec 2018
Sport nieuws

Zuid-Afrika wil toch Afrika Cup 2019 organiseren. De voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond liet eerder deze week weten dat het kampioenschap hosten te duur zou zijn.

Begin deze week verklaarde de Zuid-Afrikaanse minister van Sport Tokozile Xasa echter dat zijn land toch bereid was om de Afrika Cup te hosten. Echter had de Afrikaanse voetbalbond de Zuid-Afrikaanse voetbalautoriteiten nog niet gecontacteerd.

“We zijn inderdaad geïnteresseerd in het organiseren van de Afrika Cup volgend jaar. We hebben alle infrastructuur en stadions om dit soort evenementen te organiseren, zoals we in 2010 deden met het FIFA-wereldkampioenschap, maar het is aan de Afrikaanse voetbalbond om contact met ons op te nemen. Wij zijn in ieder geval bereid om de organisatie over te nemen.”, aldus de bewindsman.

De voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond SAFA, Russel Paul, oordeelde enkele dagen geleden dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat zijn land een dossier zal indienen. Dit omdat zijn regering niet bereid was om de organisatie te financieren, er was minstens 10 miljoen dollar nodig.

Vrijdag besloot de Afrikaanse voetbalbond de organisatie van de Afrika Cup 2019 van Kameroen te ontnemen. Samen met Zuid-Afrika is Marokko favoriet om het kampioenschap te hosten.

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie